- 1/2 kg daging lembu ( ambil bahagian isi tak berlemak)
- 2 sudu besar serbuk lada hitam
- 2 sudu besar kicap manis
- 2 sudu besar sos tiram
- 3 sudu besar sos lada hitam LIFE
- 2 sudu minyak masak
Bahan-bahan untuk sos
- Lebihan bahan-bahan perapan
- 1 sudu besar butter
- 1 sudu besar sos lada hitam LIFE
- sedikit air
Cara menyediakan:
- Potong daging dalam anggaran 2 inci tebal, bersih dan tos kan airnya.
- Gaulkan daging tadi bersama semua bahan-bahan perapan dan perap selama 1 jam.
- Panaskan kuali non stick, dengan api perlahan bakar daging tadi sehingga daging empuk dan masak.
- Dalam kuali lain, masukkan lebihan bahan-bahan perap tadi bersama butter,sos lada hitam dan sedikit air.
- Kacau sos sehingga sos kelihantan berkilat dan pekat
- Daging yang telah disejukkan tadi bolehla dipotong nipis..dan sedia untuk dihidangkan.