Bahan-bahannya
- 5 biji telur
- 250gm butter (1 buku)
- 1 cawan gula (dikisar halus)
- 1 3/4 tepung naik sendiri (Blue KEY)
- 1 sudu besar susu pekat
- 1 sudu kecil esen pisang
- 2 biji pisang rastali yang sudah masak(kalau boleh biar kulitnya sudah menjadi hitam) - dilenyekkan hingga hancur)
- Pewarna kuning, hijau dan merah
- Panas kan oven 190c (boleh ubah ikut pada jenis oven)
- Pukul butter bersama gula hingga kembang/ putih
- Masukkan telur sebiji demi sebiji dan pukul lagi hingga kembang
- Masukkan esen pisang
- Masukkan tepung dan pukul lagi
- Masukkan pisang dan pukul untuk meratakan adunan
- Alaskan loyang dengan kertas minyak dan sapukan sedikit bata di keliling loyang dan atas kertas minyak tersebut
- Bahagikan adunan ke 3 bahagian dengan warna yang berlainan setiap satu, setelah itu boleh lah diselang selikan warna apabila hendak dimasukkan ke dalam loyang.(design ni boleh ikut creativi masing-masing)
- Hentak-hentakkan sedikit untuk meratakan adunan di dalam loyang dan untuk mengeluarkan angin yang terperangkap.
- Di bakar selama 30-35 min, angkat dan boleh lah dihidangkan.