- 1 bungkus agar-agar - dicuci
- 1 cawan gula
- 1 kotak kecil santan
- Beberapa helai daun pandan - cuci dan rebuskan dengan 6 cawan air sehingga daun layu
- 1 biji telur
- sebucit garam
Cara-cara membuatnya:-
- Ambil 5 cawan jus pandan sahaja dan masukkan agar-agar bersama gula. Masak sehingga gula larut. Setelah itu tapiskan agar-agar tersebut. Agar-agar yang telah ditapis tadi dimasak lagi.
- Masukkan santan, garam dan telur ke dalam mangkuk, dipukul bersama garpu dan tapis.
- Campurkan adunan santan kedalam periuk agar-agar tadi (gunakan api yang sederhana) bersama sedikit warna hijau dan biarkan mendidih sambil dikacau dan tutup api.
- Letakkan kedalam acuan yang digemari, biarkan pada suhu bilik, setelah sejuk bolehlah dimasukkan kedalam peti sejuk. Hidangkan semasa sejuk.