Tempe dan Tahu Goreng Tepung Berempah

Tempe dan Tahu Goreng Tepung Berempah
Resepi Tempe dan Tahu Goreng Tepung Berempah sedap dimakan jika dicicah bersama Sambal Kicap.
Bahan-bahannya:-
  • Tempe - dipotong ikut suka
  • Tahu - dipotong ikut suka
  • Tepung beras
  • 1 sudu kecil serbuk kunyit
  • 1 sudu besar rempah kari 
  • Garam secukup rasa
  • Sedikit air
  • Minyak untuk menggoreng
Bahan untuk dikisar
  • 1 sudu besar biji ketumbar
  • 1 sudu kecil jintan halus
  • 1 sudu kecil jintan kasar
Cara-cara memasak:-
  1. Campurkan bahan kisar bersama gara, tepung beras, rempah kari, serbuk kunyit dan air dan digaul rata.
  2. Untuk menggoreng, celopkan tempe/ tahu dan terus digoreng sehingga kekuningan dan bolehlah diangkat dan dihidangkan bersama sambal kicap.