Sunday, October 17, 2010

Moist Chocolate Cake


Bahan-bahan

Beza kek ni, tengah-tengahnya diletakkan conflakes
  • 2 cawan tepung blue key(self raising)
  • 1 cawan gula
  • 1 cawan susu pekat manis
  • 1 cawan milo
  • 1 cawan serbuk koko vochelle
  • 4 biji telur ayam
  • 1 cawan minyak masak
  • 1 cawan air panas

Cara-caranya

  1. Masukkan semua bahan-bahan kedalam mangkuk besar.... 
  2. Kacau dengan sudip ..kacau tangan saje...jangan guna mixer...nanti telebih naik....tak jadi  
  3. Bila semua bahan-bahan dah sebati dalam 5 minit je kacaunye....
  4. Then boleh ditapis adunan yang dah siap agar hasil nanti lebih halus dan cantik.
  5. Didihkan periuk pengukus dan kukus selama 40-50 minit.
  6. Dah siap...kalau nak letak topping lagi best.... 
Topping Chocolate

  • 250gm cooking coklat
  • 1 sudu besar butter
  • 1/2 cawan whipping cream
Caranya
  1. Cairkan cooking coklat secara double-boil
  2. Angkat dari air panas dan masukkan butter dan 1/2 cawan whipping cream. Kacau hingga sebati.
  3. Tuangkan atas kek dan hias.












No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.