- 8 biji kuning telur
- 4 biji putih telur - dipukul hingga putih
- 1 buku butter (butter cap tong)
- 2 cawan tepung naik sendiri
- 1 sudu kecil esen vanila
- 1 sudu besar susu pekat
- 1/2 cawan air masak
- 1 3/4 gula ising
- Pewarna kuning, merah, coklat
Cara-cara membuatnya
- Pukulkan butter bersama gula hingga kembang.
- Masukkan telur kuning dan pukul lagi untuk beberapa min.
- Masukkan esen vanila, susu, air masak dan pukul utk meratakan bahan-bahan tadi.
- Seterusnya masukkan telur putih yang telah dipukul hingga putih dan kembang, pukul lagi.
- Akhir sekali masukkan tepung sikit demi sedikit dan memukul. Setelah semuanya rata, asingkan kepada 3 bahagian dan warna kan setiap satu bahagian dgn warna-warna yang berlainan.
- Panaskan oven 190 c
- Letakkan adunan ke dalam acuan berselang-seli warna mengikut kesukaan masing-masing (terlebih dahulu sapukan acuan tersebut dengan butter, untuk elak dari melekat)
- Setelah itu, ambil lidi atau garpu kacau-kacaukan pada adunan tersebut utk meratakan warna dan sedia untuk di bakar.
- Bakar selama 25-30 min.