Bahan-bahannya
- 1 kg daging direbus dan dihiris nipis
- 1 mangkuk kecil air rebusan daging
- 2 biji lada merah di belah 4 (memanjang)
- 1 biji lada hijau dibelah 4 (memanjang)
- 2 biji bawang merah besar di hiris bulat
- 2 biji kentang di hiris nipis
- 1 paket rempah penumis
- Sedikit minyak untuk menumis
- Kicap manis
- Kicap masin
- 4 biji lada merah
- 4 biji lada hijau
- 3 biji bawang merah besar
- 2 biji bawang putih
- 4 sudu kecil lada hitam
Cara-cara membuatnya
- Tumiskan bahan yang dikisar hingga garing, setelah garing, masukkan daging , hirisan kentang dan air rebusan daging dan biarkan mendidih.
- Setelah air sedikit kering, masukkan lada merah dan hijau yang di potong 4 bersama bawang merah yang dihiris bulat, kacau.
- Masukkan kicap masin dan manis secukupnya dan boleh lah diangkat untuk dihidangkan.