Friday, November 12, 2010

Kek Batik


Bahan-bahannya
  • 1 buku buttercup 
  • 1 paket kecik milo – RM 4.60
  • 1 tin susu cair Carnation 
  • 2 sudu besar serbuk koko
  • 2 sudu besar gula
  • 300gm Biskut Marie Munchy’s 


Cara membuatnya
  1. Masukkan semua bahan ke dalam periuk dengan api perlahan kecuali biskut Marie.
  2. Kacau sume tadi hingga pekat.
  3. Tutup api. Masukkan biskut Marie dan kacau hingga sebati.
  4. Masukkan ke dalam loyang atau tupperware dan mampatkan.
  5. Masukkan dalam peti sejuk untuk lebih sedap dan sedia untuk dimakan...

2 comments:

  1. k mai... biskutnya x yah hancurkan sampai halus ea?

    ReplyDelete
  2. Kena hancur kan dulu, lagi kecil lagi lawa batiknya, tapi jgn sampai jadi serbuk hehehe

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.