Resepi ini adalah ikhsan dari buku RESEPI REMPAH FAIZA
Bahan-bahannya:
- 1/2 kg daging - dipotong-potong dan direbus
- 5 biji bawang merah besar - dikisar
- 3 biji bawang putih - dikisar
- 2 cm halia - dihiris panjang
- 2 sudu kecil perasa 'Pasti sedap' knor
- 2 sudu besar Rempah Bukhari Faiza
- 2 sudu besar lada hitam - dikisar halus
- Sedikit minyak untuk menumis
- Garam secukup rasa
- Panaskan minyak ke dalam kuali dan tumis bahan yang dikisar dan halia hingga wangi.
- Masukkan sos tiram, rempah bukhari Faiza, lada hitam dan garam.
- Tumis hingga garing dan masukkan daging bersama air rebusan daging.
- Kecilkan api, tutup periuk dan biarkan daging sehingga empuk dan bolehlah dihidangkan.....