Wednesday, March 19, 2014

Oat Daging Lada Hitam

Resepinya:
  • 3 sb quaker oat-rendam dengan air panas, ketepikan
  • Daging cincang ikut suka byk mana nak
  • *1/2 biji bawang merah-hiris
  • *1 bj bwg putih-cincang
  • Sedikit minyak zaitun/sun flower or planta (minyak biasa pun blh)
  • 1/2 sk perasa maggie
  • *2 biji lada merah dihiris
  • Brokoli
  • Sayur kangkung
  • 2 sk serbuk lada hitam
  • Telur dadar
    Resepi yg sama cuma menggunakan ayam

Cara2 membuatnya:
  1. Panaskan kuali dan tumis yg bertanda * hingga bwg kuning. Masukkan lada hitam
  2. Masukkan daging dan tumis hingga daging masak.
  3. Masukkan brokoli dan kankung. Masukkan1 cawan air
  4. Masukkan perencah maggie
  5. Setelah siap tuangkan ke dalam mangkuk yg berisi oat yg telah kembang dan taburkan telur dadar gulung

Tip:
1.Klu xnak letak perencah blh letak garam n sedikittttt gula bersama sedikit perahan lemon.
2. Kalau terlalu pekat blh tambahkan sedikit air panas.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.