Resepinya:
Untuk kulitnya:
Roti secukupnya
Acuan karipap
Breadcrumb/serbuk roti (ambil dari lebihan roti setelah diterap utk enjadikan karipap dan dikisar kering)
Telur
Intu Intinya:
1 biji bawang holland - dipotong dadu
4 biji telur
1/2 kotak susu segar
2-3 sk lada sulah (seelok elokknya ambil yg biji dan dikisar)
5 btg sausage kesukaan - dipotong bulat
Cara-cara membuatnya:
- Pecahkan telur dan tuangkan susu segar kedalam mangkuk dan dipukul. Goreng dengan minyak yg sedikit ke dalam kuali sambil dikacau hancur sehingga masak. Angkat dan ketepikan.
- Panaskan sedikit minyak ke dalam kuali dan tumiskan bawang merah sehingga layu dan masukkan sausage. Kacau sehingga sausage kekuningan.
- Masukkan telur tadi dan campurkan lada sulah. Kacau rata dan tutup api. Angkat dan ketepikan.
- Ambil roti dan gelekkan/tekan-tekankan dengan tangan. Letakkan ke atas acuan karipap, letakkan inti dan ketap. Buangkan yang berlebihan. Ulang langkah sehinggan roti dan inti habis.
- Untuk menggoreng, boleh digoreng begitu sahaja atau celupkan ke dalan telur yg telah dipukul bersama sedikit pewarna kuning/serbuk kunyit, angkat dan ratakan dengan breadcrumb. Goreng dan sedia dihidangkan.