Resepinya:
- Ayam - potong kecil
- Minyak untuk menumis
- Butter secukupnya
- Daun kari
- Bawang putih โ dicincang
- Tepung jagung secukupnya
- Cili padi โ dicincang
- Susu cair
- Serbuk telur masin
- 1 biji telur
- Sedikit garam
- kunyit serbuk
Cara-cara memasak:
- Cuci ayam dan tos, masukkan telur dan gaul rasa. Salutkan dengan tepung jagung dan goreng sehingga keemasan. Ketepikan
- Panaskan kuali, masukkan sedikit minyak dan butter.
- Bila minyak panas, tumiskan bawang putih sehingga kekuningan, masukkan cili padi dan daun kari. Tumis sebentar
- Masukkan susu cair dan serbuk telur masin. Tambah kan sedikir gula.
- Kacau sehingga rata dan masukkan ayam yg telah digoreng tadi.
- Siap untuk dihidangkan