Bahan-bahannya:
- Pisang
- Butter
- 1 tin susu cair
- 1 tin air
- 2 sudu besar tepung kastard
- 1/2 tin susu pekat (ikut kemanisan yg kita nak)
- Secubit garam
- 1 biji kuning telur
- 1 sudu kecil perasa vanila
- Buah ceri meah dan hijau
- Kismis hitam
Cara-cara memasak:

- Panas kan butter dan goreng/bakar pisang sehingga keperangan. Taburkan sedikit garam di atas pisang (seperti di video di atas)
- Untuk kuah: Bancuhkan tepung kastard bersama sedikit air, danketepikan
- Masukkan susu, air, susu pekat, vanila, secubit garam dan telur kuning. Kacau rata kesemua bahan dan dimasak di atas api, kacau sehingga mendidih
- Setelah mendidih masukkan bancuhan tepung kastard tadi dan kacau sehingga kuah memekat.
- Setelah pekat masukkan 1-2 sudu besar butter dan kacau seketika. Selesai
- Untuk hidangan: Letakkan pisang dan tuangkan kuah/ sos kastard secukupnya setelah itu tabutkan kismis dan buah ceri